Vereniging


De Eindhovense Studenten Atletiek Vereniging (ESAV) Asterix is een vereniging die atletiek op elk niveau, combineert met gezelligheid. Drie geroutineerde trainers zorgen tweemaal of driemaal per week voor een goede begeleiding van ongeveer 80 leden. De trainingen, waarbij alle facetten van de atletieksport aan bod komen, vinden in de zomerperiode op maandag en woensdag plaats op atletiekbaan ‘De Hondsheuvels’, op slechts 300 meter van het Studentensportcentrum. In de winterperiode, die loopt van begin oktober tot halverwege maart, is er ’s maandags een zaaltraining in het sportcentrum om 17:00 voor technische atleten. Voor meer informatie over de trainingen, kijk onder het kopje ‘Trainingen’ in het menu.

Asterix is

Asterix heeft een tweetal gezichten, in het sportieve gedeelte neemt Asterix, naast de regionale wedstrijden zoals de avondwedstrijden en de competitiewedstrijden, deel aan de verschillende studenten wedstrijden, zoals het NSK-individueel op de baan en indoor, het NSK voor teams, het NSK ekiden, het NSK cross en het NSK meerkamp. Asterix organiseert zelf ook NSK’s: vanaf 2017 het NSK Ekiden en in 2018 organiseerd Asterix het NSK Baan. Naast deze wedstrijden wordt nog deelgenomen aan nationale (Batavierenrace, Hart van Brabantloop) en een van de internationale estafettelopen (Hyde Park Relays in Londen, Cric in Parijs, Sola estafette in Zweden, Szarvasüzök in Hongarije). Asterix organiseert ook elk jaar een aantal (open) wedstrijden: de Trappenloop, de Dommelloop, de Asterix Cross, de Asterix Baanwedstrijd, de 5-kamp en de beerchase.

Het sociale karakter van Asterix bestaat uit vele gezellige groepsactiviteiten. Zo staan elk jaar een nieuwelingenactiviteit, de nieuwjaarsborrel, het trainingsweekend, een zomeractiviteit en andere activiteiten zoals schaatsen, bowlen en vele borrels op de agenda, waaronder een heuze cocktailparty. Al deze activiteiten kunnen alleen gerealiseerd worden door een enthousiaste inbreng van actieve leden die de commissies binnen Asterix bezetten.

Kijk voor meer informatie naar de volgende kopjes:

Sponsors