Vereniging

De Eindhovense Studenten Atletiek Vereniging (ESAV) Asterix is een vereniging die atletiek op elk niveau combineert met gezelligheid. Twee geroutineerde trainers zorgen tweemaal per week voor een goede begeleiding van ruim 100 leden. De trainingen, waarbij alle facetten van de atletieksport aan bod komen, vinden op maandag en woensdag plaats op atletiekbaan ‘De Hondsheuvels’, op slechts 300 meter van het Studentensportcentrum. Voor meer informatie over de trainingen, kijk onder het kopje ‘Trainingen’ in het menu.

Asterix is

Asterix heeft een tweetal gezichten, in het sportieve gedeelte neemt Asterix, naast de regionale wedstrijden zoals de avondwedstrijden en de competitiewedstrijden, deel aan de verschillende studenten wedstrijden, zoals het NSK-individueel op de baan en indoor, het NSK voor teams, het NSK ekiden, het NSK cross en het NSK meerkamp. Asterix organiseert zelf ook NSK’s: In 2019 het NSK Ekiden en in 2020 organiseerd Asterix het NSK Cross. Naast deze wedstrijden wordt nog deelgenomen aan nationale estafettelopen zoals de Batavierenrace en de Utrechtse Heuvelrug estafette. Asterix organiseert ook elk jaar een aantal (open) wedstrijden: de Dommelloop, de Asterix Cross, de Asterix Baanwedstrijd, de 5-kamp en de beerchase.

Het sociale karakter van Asterix bestaat uit vele gezellige groepsactiviteiten. Zo staan elk jaar een nieuwelingenactiviteit, de nieuwjaarsborrel, het trainingsweekend, een zomeractiviteit en andere activiteiten zoals schaatsen, bowlen en vele borrels op de agenda, waaronder een heuze cocktailparty. Al deze activiteiten kunnen alleen gerealiseerd worden door een enthousiaste inbreng van actieve leden die de commissies binnen Asterix bezetten.

Kijk voor meer informatie naar de volgende kopjes: